Sammen redder vi liv

Defibtech skal levere hjertestartere til Norges største førstehjelpsdugnad.

Sammen redder vi liv er en nasjonal dugnad som er initiert av Helse- og omsorgsdepartementet, og som koordineres av Helsedirektoratet.

Formålet med dugnaden er å øke overlevelsen og redusere varige funksjonstap ved hjertestans og andre tidskritiske akuttmedisinske tilstander utenfor sykehus (som hjerneslag, hjerteinfarkt og alvorlige skader).

For å oppnå dette har helsemyndighetene invitert til en dugnad der offentlige, private og frivillige organisasjoner kan delta. Det er startet opp eller planlagt flere delprosjekter, bl.a. førstehjelpsopplæring i skoler, til eldre, til minoriteter, ulike tekniske hjelpemidler som bl.a. apper, forbedringer i 113-sentraler, oppfølging av førstehjelpere, innkjøp av ulike typer førstehjelpsutstyr som blant annet HLR dukker, akuttsekker og hjertestartere osv.

Gjensidigestiftelsen er største bidragsyter til førstehjelpsdugnaden og har inngått utstyrsavtaler med flere leverandører. To av disse er Vertikal Helseassistanse LHL og Mediq Norge som skal bidra med hjertestarteren Lifeline View. Inventura AS har bistått i prosessen med kvalitetssikring og kontraktsinngåelser.

Har din organisasjon allerede fått godkjennelse som gavemottager av Gjensidigestiftelsen kan du bestille View hjertestarter og Rotaid skap via denne lenken


 
Om Sammen redder vi liv - YouTube
Se denne informative YouTube videoen om "Sammen Redder vi Liv" prosjektet og hjertestans. Videoen er laget av Vertikal Helse / LHL.
Ps. Ikke glem å registrere din egen hjertestarter på
www.113.no
 
Hovedsiden