Nyheter    

10 november 2015

Døde på banen - reddet av hjertestarter

Det skulle være en rolig siste treningsøkt før neste NM-runde i Cross-cart. 24 år gamle Hans Christian Dahl sitter fastspent i carten. Ved siden av står pappa, og servicemann, Idar.

Han har kjørt tre runder rundt banen, og det er pause i depoet. Hans Christian ber faren om å få noe å drikke. Når pappa snur seg tilbake til sønnen med drikkeflaska, har sønnen sunket sammen i setet.

Les hele denne historien på NRK.no - klikk her

 
     

5 mars 2015

Lifeline VIEW - nå med to språk

Defibtech oppgraderer sin prisbelønte hjertestarter og vi lanserer nå Lifeline VIEW MultiLanguage (varenr. 728615) 
med to språk integrert i samme maskin. Med fokus på økt brukervennlighet og en sikrere hjerte- og lungeredning gir
Lifeline VIEW ML nå videoinstruksjoner og veiledning med valgfri norsk eller engelsk tale.

Les mer om Lifeline View her

 

5 mars 2015

Oppdatert gratis kurshefte - utgave 03

Vi har rettet en faktafeil på siden som omhandler lov og regelverk.
Denne er rettet i PDF og Power Point formatene.

Last ned Power Point fil og heftet (utgave 03_2015) her, uten forpliktelser.

 
     

15 Desember 2014

Fikk hjertestarter i førjulsgave

Journalist Maria Holm Simonsen - Foto: Trond Sandnes - Folkebladet

Skrolsvik bygdelag har ikke bare stort hjerte for bygda si, men nå også sin egen splitter nye hjertestarter.  Bygdelaget i Skrolsvik er nemlig den heldige mottakeren av den gratis hjertestarteren som deles ut av Folkebladet og Førstehjelp og Redningsopplæring Troms. Totalt kom det inn 15 søknader fra lag, foreninger og bedrifter som ønsket seg hjertestarteren, men det var altså Skrolsvik bygdelag som trakk det lengste strået. Mediq Norge sin lokale forhandler Stein Nilssen fra Førstehjelp og redningsopplæring Troms var tilstede og leverte undervisning i forbindelse med overrekkelsen av hjertestarteren.

Se vår forhandler demonstere bruk av Lifeline hjertestarter.

Les hele artikkelen Folkebladet

 
     

3 November 2014

Gratis kurshefte for nedlastning i Power Point og
versjon 02. i PDF format

Vi har nå gjort kursheftet tilgjengelig som Power Point og også rettet noen skrivefeil i versjon 01.
Last ned Power Point fil og heftet ( utgave 02_2014) her, uten forpliktelser.

 
     

16 Oktober 2014

Vi støtter opp om den europeiske hjertestarterdagen
16. oktober 2014 med å lansere gratis kurshefte for
bruk av hjertestarter.

Hvert år blir rundt 350.000 europeere rammet av hjertestans utenfor sykehus. Hjertestans oppstår hvor som helst, for eksempel på gaten, på jobben, eller mens du trener eller gjør andre anstrengende aktiviteter.

Dessverre så skjer det store flertallet av hjertestans i hjemmene, der familiemedlemmer er de eneste vitnene og de eneste som har muligheten til å redde sine kjære. Tragedien kan ofte forsterkes ved skyldfølelse ved vi ikke vet hva vi skal gjøre når vi opplever en plutselig hjertestans.

Hjerte-lungeredning (HLR) av legfolk øker sjansen for overlevelse med 2-3 ganger, men i dag blir det utført HLR i bare 1 av 5 tilfeller.

Det er derfor mindre enn 1 av 10 av disse pasientene som overlever i dag. Ved å øke kompetanse og utførelse av HLR kan vi redde inntil 100.000 liv i Europa per år. "Dessverre er det bare et lite mindretall av hjertestans ofrene som mottar denne viktige hjelpen i tide, til å redde deres liv" sier professor Maaret Castrén, Karolinska Institutet, Sverige og leder av ERC. (europeiske gjenopplivningsråd)

Lenker:
Les mer om hjertestarterdagen

Se hva du kan gjøre ved hjertestans

Last ned kursheftet gratis her

 
     

7 August 2014

Banken reddet Arve Egils liv
Journalist og Foto: Ivar Bae - Ringsaker Blad

18. februar i år fikk Arve Egil Lillevold (74) hjertestans i gågata i Brumunddal. I dag takker han Sparebanken Hedmark for at han er i live. Les hele artikkelen på Ringsaker Blad

 
     

7 August 2014

Har utplassert 30 hjertestartere
Journalist og Foto: Ivar Bae - Ringsaker Blad

Etter nyttår i år har Sparebanken Hedmark plassert ut 30 hjertestartere i sine lokaler i Hedmark og Oppland. Initiativet til dette kom fra bankens egne ansatte, forteller informasjonsdirektør Siv Stenseth i Sparebanken til avisen.

Lifeline hjertestartere og undervisning ble levert av Mediq Norge sin forhandler i distriktet Raufoss Beredskap AS

Les hele artikkelen på Ringsaker Blad

 
     

2 Juli 2014

De vil redde flere liv med Defibtech
Journalist Tom R. Hæhre

KONGSVINGER: Sammen har de 75 års erfaring i livreddende arbeid. Nå ønsker de å bidra til å redde flere liv. Vi må bare innrømme at Blostrupmoen kom oss i forkjøpet da de etablerte seg i Kongsvinger. Men dette forspranget skal vi innhente med erfaring, sier Jan-Børre Østerhaug Olsen. Sammen med to kolleger har han startet Glomdal Førstehjelp SA, et firma de skal operere når de ikke er på jobb som ambulansesjåfører. Les hele artikkelen på Glåmmdalen

 
     

20 Juni 2014

Politibåtene får hjertestartere
Journalist Morten Rosenvinge

Norsk luftambulanse utstyrer alle politibåtene mellom Hurum og Mandal med Lifeline hjertestartere fra Mediq Norge AS. Ved en hjertestans er det helt avgjørende å komme tidlig i gang med hjerte- og lungeredning. Det er ingen tvil om at dette kan redde liv i sommer, sier regionsjef i Norsk luftambulanse, Arild Sørensen. Når årets sesong starter ved sankthans, vil politibåtene i Hurum, Tønsberg, Kragerø, Risør, Arendal, Kristiansand og Mandal være utstyrt med hjertestartere. Politibetjentene som bemanner båtene skal få opplæring i bruken av dem. Les hele artikkelen på NRK.no

 
     

11 februar 2014

Clarion Hotel Oslo Airport valgte Lifeline View

Clarion Hotel Oslo Airport valgte å gi sine gjester trygghet med den nye hjertestarteren Defibtech View.
Dette hotellet er Norges største konferansehotell med en konferansekapasitet på til sammen 3.000 personer.

Service Manager, Mikal Kvernelv forteller at hovedgrunnen til at de valgte den nye modellen hjertestartere var
på bakgrunn av den informative videoskjermen som forteller brukerne hva de skal gjøre under en gjenopplivning.

I tilegg vil også Clarion Hotel ha en trygg, stabil leverandør i Mediq Norge, med sine 100 år i bransjen
som Norges største helsegrossist.

1. august 2014 vil et nytt kongressenter med plass til 6000 personer stå ferdig på Clarion Hotel Oslo Airport.
På kongressenteret vil du også finne en Defibtech View hjertestarter i resepsjonen.

Mediq Norge AS takker for tiliten til oss som leverandør og våre Defibtech hjertestartere.

 

For tilbud på Lifeline View, kontakt en av våre forhandlere

 

     

27 januar 2014

Mediq har vunnet NSB anbud på hjertestartere

Mediq Norge AS er stolte av å kunne informere om at vi har vunnet anbudet på 71 hjertestartere, med vår nye modell Defibtech View hjertestarter. Hjertestarterene vil bli montert i alle langdistansetogene som kjører mellom de større norske byene og de vil være tilgjengelig for alle om bord i togsettene.

NSB har valgt nyeste modellen av "neste generasjon" hjertestartere fra Defibtech - ”Defibtech View”. Dette er den første hjertestarteren i markedet med en interaktiv videoskjerm i farger som veileder brukeren under en gjennopplivning.
Vi gratulerer med et godt valg av produkt og takker NSB for tiliten.

 
     

10 januar 2014

Vi lanserer Lifeline View og Lifeline PRO

Mediq Norge har jobbet "på spreng" siden nyttår med å ta inn to nye modeller hjertestartere for salg i det Norske markedet. Dette er neste generasjon hjertestartere med interaktive videoskjermer som vil revolusjonere bruk under hjertestans. Her finner du mer informasjon om modellene View og PRO

 
     

20 oktober 2013

Med hjertestarter i sekken

Nå er det enda tryggere å være turist i Lofoten. Etter en sjokkopplevlese har Jim Eide i Event Lofoten og flere andre aktører kjøpt hjertestartere. Her finner du hele nyheten fra Lofotposten.

Besøk vår forhandler Trygg Partner AS

 
     

19 oktober 2013

Bernt kjøpte hjertestarter for «julebordpenga»

Bernt Løvstad ved Shell 7-Eleven på Raufoss valgte å satse på sikkerhet for kundene i stedet for sosial sammenkomst for de ansatte. Hans bedrift vant en intern konkurranse i Shell-systemet. Det vanket noen tusenlapper i premie. Bernt sto fritt til å bruke pengene til hva han ville. Han kunne ha brukt dem på julebord eller annet for de ansatte, men valgte å kjøpe en hjertestarter. Her finner du hele nyheten fra Oppland Arbeiderblad.

Besøk vår forhandler Raufoss Beredskap

 
     

12 september 2013

Lifeline hjertestarter på pub

JESSHEIM: Per Ivar Antonsen (42) var døden nær under et besøk på Torget Pub i 2011. Nå er puben sannsynligvis den første på Romerike som kjøper inn hjertestarter. – Hadde det ikke vært for at personalet denne kvelden hadde svært god kunnskap om førstehjelp hadde jeg ikke levd i dag. At de nå kjøper inn hjertestarter synes jeg er flott, og ikke minst en stor trygghet. Her finner du hele nyheten fra Romerikes Blad

Besøk vår forhandler Trygg Partner AS

 
     

27 august 2013

NORDIC CRANE vinner Defibtech Lifeline på ONS 2013

NORDIC CRANE vinner av en Defibtech Lifeline hjertestarter med 7 års batteri på ONS 2013. Vår forhandler, Total Safety AS har representert Noraid førstehjelp og Lifeline hjertestartere på oljemessen ONS 2013 i Stavanger. Hvert år trekker vi ut en vinner av en Lifeline hjertestarter fra Mediq Norge, blant deltagerne på ONS.

I år var det Roy Otto, daglig leder i Nordic  Crane  Engineering AS som ble den heldige vinner av en lifeline hjertestarter. Total Safety AS holder til i Stavanger og er en ledende leverandør av kurs og opplæring innen førstehjelp, hjertestarter, brannvern og beredskap i Norge. Deres medarbeidere har lang erfaring fra  operativ tjeneste innen ambulanse, AMK,  politi og brannvern. Besøk vår forhandler, Total Safety her: www.totalsafety.no

 
     

4 juni 2013

Mediq Danmark lanserer Lifeline hjertestartere

Vår søsterbedrift Mediq Danmark har nå lansert sin egen Lifeline hjertestarter med Dansk språk og AHA/ERC 2 minutter algoritme. Vi gratulerer alle våre Danske kolleger med en fantastisk hjertestarter! For mer informasjon om priser og kontakt med våre Danske kolleger i Mediq, ta kontakt:

John Olav Nicholson - Produktsjef / Product Manager Mediq Norge AS
Telefon/Phone: +47 67 02 43 00 Mobil: +47 481 68 940 E-mail: John.olav.nicholson@mediqnorge.no 

 
     

31 mai 2013

Flotte hjertegaver!

Ulvsvåg fikk to hjertestartere på plass sist høst. Nå har Oppeid fått sin, og Innhavet det samme. Det kan de takke LHL Hamarøy for. Ambulansene i kommunen er utstyrt med hjertestartere. Men ellers har det vært dårlig stelt.

Ulvsvåg har fått hjertestarter takket være representanter for næringslivet på stedet, NSK og Nord-Salten Auto AS.
Og nå har altså både Oppeid og Innhavet blitt tryggere steder å være. På Oppeid er hjertestarteren plassert på Helsesenteret, på Innhavet vil den få en sentral plassering på Hamarøy hotell. Begge steder med døgnåpen tilgang dersom uhellet skulle være ute. Og de er selvinstruerende og svært enkel å bruke, sier Leif Tore Stenersen. Les mer på: lokalavisa Nord Salten

 
     

31 mai 2013

Vår forhandler Trygg Arena gjør det igjen!

NMK Aremark mottok sin hjertestarter

Det hele startet i Januar hvor Østfold Veiservice og Trygg Arena gikk ut via Halden Arbeiderblad og søkte etter kandidater til å vinne en hjertestarter. Mange meldte seg på men NMK Aremark stakk av med seieren etter en avstemning på avisens Nettside.

Onsdag var dagen da klubben fikk overlevert hjertestarteren, og hva er da mer normalt enn å avholde ett fullt og helt førstehjelps kurs samt grundig undervisning til utvalgte i klubben som jobber og er synlig på Brekka Motorbane.

Det var mange som overvar hele kurset fra NMK Aremark sin side og alle følge nøye med når Jørgen Olsen og Marius Nybø fra Trygg Arena forklarte tydelig hvor viktig førstehjelp var, samt hvor viktig det er å kunne være den første på skadestedet før ambulanse personell dukker opp.

Les mer her

 
     
23 april 2013

Noraid og Lifeline hjertestarter på HMS tinget 2013.

HMS Tinget 2013 hadde hovedvekt på samarbeid og medvirkning som årets tema. Tilstede var Verneombud, hovedverneombud, HMS-ansvarlig eller andre som på annen måte er involvert i virksomheters arbeidsmiljø-arbeid.

Standen var meget godt besøkt og interessen for spesielt Lifeline hjertestartere var høy. Mediq takker Din Førstehjelper for å representere oss på en forbilledlig måte under årets HMS ting.

Ta gjerne kontakt med Din Førstehjelper AS på Tlf.: 66 92 63 00 eller jan.erik@din-forstehjelper.no for en hyggelig prat om hva som kan tilbys av løsninger for din bedrift.

 
     
15 april 2013

Vi gratulerer Gimle Basket i Bergen

Vi gratulerer Norges største basketklubb, Gimle Basket med en gratis Lifeline hjertestarter fra Mediq Norge AS.
Vi har valgt ut Gimle Basket og Gimlehallen på bakgrunn av søknaden fra Bjarte Nore. Mediq Norge benytter også anledningen til å gratulere med klubbens 40 års jubileum og kongepokal i NM. Mediq Norge legger også i gaven en veggbrakett, bæreveske, ekstra elektrodesett og et lite utstyrssett med pusteduk, barberhøvel, tørkeklut og hansker.

 

     

9 april 2013

Nå senker vi prisen på Lifeline hjertestarter

Vi ønsker sterkt å bidra til økt spredning av hjertestartere i Norge og lar nå våre kunder nyte godt av våre forbedrede innkjøpspriser på Lifeline hjertestartere.

Lifeline Hjertestarter selges nå til veiledende kr. 10.990,- + mva. fra våre forhandlere.
Finn din lokale forhandler

 
     

Lenke til nyhetsarkiv 2011 og 2012

   
Topp av side    
 
 
Hovedsiden
Om oss